Roskilde Spillemandslaug blev startet i 1976. Lauget har godt 100 medlemmer, og mange spiller både i lauget og i en eller flere af de ca. 10 spillegrupper.


Vi holder laugsaften den første onsdag i hver måned fra september til maj.
På laugsaftenerne øver vi sammen, hygger os, drikker en kop kaffe, og vi slutter med at spille til dans i onsdagscaféen. Ofte har vi inviteret  en spillemand eller flere til at sætte os i gang eller lære os en bestemt melodi, en bestemt måde at spille den på eller at arrangere den på.


Laugets medlemmer er også aktive i ”Onsdagscaféen”, som er et arrangement, der er åbent for alle – og gratis. Her danses til musik, der spilles af grupper, som regel  bestående af medlemmer af Roskilde Spillemandslaug, men også af grupper der kommer udefra. Der er ”Onsdagscafé” hver onsdag fra den 2. onsdag i september til sidste onsdag i maj. Læs mere under ”Onsdags cafeen”.
Laugsaften og ”Onsdagscafé” finder sted i ”Musikkens Hus” Kildegården 6, 4000 Roskilde.
Indgang i højre eller venstre side ( med elevator) af huset og op på 1. sal.


I juni, juli og august  er der ikke ”Onsdagscafé” men ”Havnedans”.
”Havnebanden” spiller op til dans på trægulv på Museumsøen ved Roskilde havn. ”Havnebanden” er den faste kerne i orkestret, men alle må spille med.
Se under ”Havnedans”


Roskilde Spillemandsstævne er siden 2018 afløst af 'Rødder, Fødder og Stemmer'.
Følg med på www.rosrod.dk og www.facebook.com/folkemusikfest.


Vi er en broget flok. Nogen har spillet i årevis – andre er først lige begyndt.
Vi  bruger Folkets Hus nodeside på spillefolk.dk, til det sted hvor vi gemmer vores noder.  Her er repertoirelister til "Havnespillet", ”Bunkespil” og til laugets repertoire.


Vores elektroniske blad ”Lirekassen” udsendes til medlemmer 9 gange om året. Det indeholder oplysninger om hvad der sker i ”Folk Roskilde”, Roskilde Folkedanserlaug og Roskilde Spillemandslaug.
Hvis du har lyst til at være med, skal du være velkommen. Se under ”Bliv medlem”