Onsdagscafé

Hver onsdag i vinterhalvåret fra september til og med maj måned er der dans i Onsdagscafèen kl. 19:30 – 21:45. Dog ingen dans ved onsdage mellem jul og nytår.

Onsdagscafèen har til huse i Musikkens Hus, Kildegården 6, lokale 101 (1. sal, elevator i bygningens vestende). Det er samme sted som tidligere, men adressen er ændret til som anført.

Fri entré. Medtag selv kaffe elller anden forplejning.

Alle er velkomne - både i bunkespillet (fællesspillet) og på dansegulvet, med eller uden dansepartner, med eller uden erfaring.

Onsdagsaftenerne arrangeres af medlemmer af Roskilde Folkedanser- og spillemandslaug., 2 – 4 medlemmer påtager sig at arrangere onsdagsaftenerne i en måned. Programmet er som regel dans til levende spillemandsmusik.

Musikken spilles ofte af 1 – 2 af spillemandslaugets spillegrupper, eller af indbudte grupper. En gang imellem kan der også være andet indhold, f.eks. Fællessang, fortælling eller koncert.

Den første onsdag i måneden er som regel med danseinstruktion først på aftenen.

Se program for månedens onsdagscafè i Lirekassen som du finder her 

Bestyrelsen i folkedanserlauget er værter ved december måneds Onsdagscafè.
​Se mere herom i Lirekasse for december måned.

Havnedans

Fra første onsdag i juni til sidste onsdag i august er der ”Havnedans” på Museumsøen ved Roskilde Havn. Der danses folkedans til et pragtfuldt stort spillemandsorkester.

Alle er velkomne, og der er fri entré. Du kan også deltage i dansen på det store trægulv, der om dagen bruges af Vikingemuseet til at arbejde med sejl.
Du behøver ikke at medbringe en partner, da der altid er nogen til stede, der har lyst til at danse.

Havnedansen er velbesøgt. En aften med godt sommervejr, kan der være omkring 400 personer, der danser. Spiller, lytter og nyder stedet.

​Havnedansen starter kl. 19 og slutter kl. 21